https://

Ängaröds GårdVälkommen till Ängaröds Gård 1421.


Det är vackert här, även när det regnar eller snöar. Gården har anor från 1600-talet och har en intressant historia. Det finns betesmarker, ängar och skog som tillhör gården. Rönneå, slingrar sig genom vår mark, vilket innebär att vi har tillgång till fiske och kanoting. Göran har fått  Bygnadsvårdspremium från Klippans Kommun för sitt renoverings arbete på gården 2 gånger, men han är inte färdig ännu. För närvarande håller han på att renovera ovanvåningen i vänstra länga , som skall bli "ett hotell". 


Humle och honung.

Göran har många järn i elden. Han är ständigt igång och hela tiden hittar på nya projekt. Sedan några år tillbaka satte han sina första humleplantor och idag har han 250 st. Vi har testat några sorter, och det blev fantastiskt gott öl. Det finns planer på att brygga själv för egna behov och för dom som vill bli medlemmar i "Ängaröds Ölklubben". Honungen är mycket god . Göran och bina jobbar för fullt från tidig vår till sen sommar. Mångfalden av blommor ger honungen den specifika smaken, som uppskattas av många. Finns att köpa i butiken ; stor burk kostar 100:-, och mindre 75:-.
Kungsgranar och julgranar.


Tiden går fort, och så fort man har firat midsommar så går det mot mörkare tider och då är det dags att börja tänka på julen. Vi har fantastiska julgranar-kungsgranar , som både står längre, barrar mindre sticks inte på samma sätt som vanlig gran , och är mycket vackra att titta på. Du kan komma hit och välja din egen gran i god tid, och hämta den sedan innan jul.


Vill du veta mer om kungsgranar , ring Göran 070-6508254
Massage, konst och tolkning.

Lucia har också många järn i elden. Hon driver butiken, tolkar, målar tavlor och ger massage. Lucia är utbildad massör och kombinerar klassisk massage med Reiki, vilket är väldigt bra både för kroppen och själen. Är du intresserad, så får du gärna ringa och boka tid . En helkroppsmassage tar 90 minuter och kostar 700:-

För att boka massage ring Lucia : 0738-444597,eller maila luciaboronska@icloud.com

Det finns möjlighet att hyra en stuga här.Ängaröds Gård ligger vid Rönneå omgiven av skog och ängar. Närmaste samhället är Riseberga och närmaste affären ligger i Ljungbyhed ca 7 km från gården. Det är nära till bad och naturupplevelse. Gillar du bada, så finns det en fantastisk sjö- Bandsjön ca 3 km härifrån, och vill du vandra, då kan du besöka  Naturparken-Söderåsen, som ligger ca 16 km från gården. Det finns gott om matställen runtom i området om man vill gå ut och äta ; "Kalle på Spången" och "Dagnys" i Ljungbyhed, eller "Stationen" i Röstånga , för att nämna några. Vill du laga maten själv, så går det alldeles  utmärkt. Våra stugor har fullständig köksutrustning , varmt och kallt vatten och det finns grill och utomhusmöbler. För närvarande har vi 2 stugor, som vi hyr ut. "Jaktstugan" som finns på gården har 4 bäddar och "Linstugan", som ligger vid Rönneå har 6 bäddar. Det finns kyl, frys, spis, diskmaskin och mikrougn i varje stuga.  Jaktstugan har toalet och dusch inomhus, och Linstugan har utedass och utedusch (de flesta har tyckt att det var spännande att duscha under bar himmel).


Vill du hyra "Linstuga", kontakta gärna Booking.com, och för "Jaktstuga" kontakta Airbnb, eller ring  Göran på tel: 070-6508254, eller maila angarod@telia.com.

Kontakta Göran för mer info om aktiviteter på gården .


Obs! Uthyrningen av stugorna startar den första april och slutar sista september.